Službeni internet portal Varaždinska županija

Članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije na konferenciji „Sudjelovanje žena na tržištu rada - dobrobit za društvo“

OBJAVLJENO 31.01.2020.

U kontekstu hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, u Zagrebu se održava konferencija na temu korisnog  ‘Sudjelovanje žena na tržištu rada - dobrobit za društvo’.  Konferenciju je kao jedno od službenih događanja u okviru predsjedanja Vijećem Europske unije organizirao Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, a otvorila ju je te se prisutnima obratila ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković.

Jedan od ciljeva i prioriteta hrvatskog predsjedanja jest doprinijeti povećanju sudjelovanja žena na tržištu rada. Kako je rečeno na konferenciji  ovime se želi potaknuti jača ekonomska neovisnost žena za koju se smatra ključnom za održivi gospodarski rast.
 
Pritom je naglasak na aktivnostima kojima je cilj istražiti povezanost radne neaktivnosti žena i prepreka s kojima se žene suočavaju kod mogućeg ulaska, vraćanja ili odustajanja od tržišta rada. Hrvatsko predsjedništvo u suradnji s drugim dionicima analizirat će navedene prepreke i predložiti moguća rješenja.

Konferenciji u ime Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije prisustvuju predsjednica Povjerenstva Vlasta Cindrić i članica izv.prof.dr.sc. Violeta Vidaček Hainš. Tijekom izlaganja i panel diskusija raspravljalo se o preprekama za ravnopravno sudjelovanje žena na tržištu rada i mjerama za ublažavanje njihova učinka na razini EU. 

Neki od ključnih ciljeva  Konferencije su povećanje svjesnosti građana o rezultatima postignutim unutar EU, uključivanje rodnih pitanja u ključne rasprave o budućnosti EU i proaktivno djelovanje s ciljem ispunjenja ovih zadaća. 

NAJČITANIJE NOVOSTI