Službeni internet portal Varaždinska županija

Novi predsjednik Županijskog vijeća učenika Rok Čepin, potpredsjednik Viktor Divjak

OBJAVLJENO 03.04.2018.

Predsjednik Županijskog vijeća učenika Varaždinske županije će sljedeće dvije godine biti Rok Čepin iz Druge gimnazije Varaždin, potpredsjednik Viktor Divjak iz Prve gimnazije Varaždin, a zapisničar Adonis Vrček iz Srednje škole “Arboretum Opeka“.

Tako su odlučili predstavnici vijeća učenika osnovnih i srednjih škola te učeničkog doma, koji su novo vodstvo Županijskog vijeća birali u srijedu, 28. ožujka, na izbornoj skupštini koja je održana u Županijskoj palači.

U Glavni odbor Županijskog vijeća učenika ušli su Ivan Samuel Horvatek iz Gospodarske škole Varaždin, Jakov Jozić iz II. osnovne škole Varaždin, Magdalena Pleša iz Medicinske škole Varaždin i Nika Boltižar iz OŠ Metel Ožegović Radovan.

Rok Čepin predstavljat će Varaždinsku županiju u Nacionalnom vijeću učenika, savjetodavnom tijelu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, kojeg čine predsjednici Županijskih vijeća iz svih hrvatskih županija.

Sve predsjednike školskih vijeća učenika pozdravio je zamjenik župana Tomislav Paljak, a dosadašnji predsjednik Lovro Lukavečki predstavio im je dosadašnje aktivnosti Vijeća na regionalnoj i nacionalnoj razini.

Inače, kandidaturu za predsjednika Županijskog vijeća učenika istaknulo je 10 kandidata iz osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije, a najmlađa kandidatkinja – Nika Boltižar iz Radovana – učenica je tek trećeg razreda osnovne škole.

NAJČITANIJE NOVOSTI