Službeni internet portal Varaždinska županija

Otvoreni Festival informatike Varaždinske županije

OBJAVLJENO 06.04.2018.

U prostorima Prve gimnazije Varaždin održava se Festival informatike Varaždinske županije pod nazivom „INFO@FEST“ u organizaciji Varaždinske županije i Centra izvrsnosti iz informatike za osnovne škole.

Samo natjecanje se provodi iz programskih jezika Python i Logo, te iz osnova informatike. Osim natjecateljskog dijela organizirane su i radionice za učenike, a nakon pozdravnih riječi voditelja Centra izvrsnosti za informatiku za osnovne škole Darka Krznara festival je otvorio zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.
- Jučer smo imali Festival matematike, danas informatike što dokazuje kako naši Centri izvrsnosti rade odlično i kako su pravi rasadnik talentiranih učenika. Današnji domaćin, Prva gimnazija Varaždin je sama po sebi sinonim za izvrsnost, a informatika je generator kompletnog razvoja društva i to je područje na kojemu možemo biti konkurentni i drugim državama. Prvi smo ušli u proces učenja informatike od prvoga razreda osnovnih škola i danas ćemo vidjeti što naši mali genijalci znaju, odnosno što su naučili do sada – rekao je zamjenik župana Paljak te svima poželio puno uspjeha i sreće.

Otvorenju festivala je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek.

NAJČITANIJE NOVOSTI