Službeni internet portal Varaždinska županija

Otvoreno Državno natjecanje iz njemačkog jezika

OBJAVLJENO 27.03.2018.

U Hotelu Turist u Varaždinu otvoreno je Državno natjecanje iz njemačkog jezika kojemu je ove godine domaćin Osnovna škola Vidovec, a otvorenju su prisustvovali i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, predstojnik Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji Miljenko Plukavec te načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić.

Natjecanje traje od 26. do 28. ožujka, a u natjecanju sudjeluje ukupno 63 učenika osnovnih i srednjih škola. Nakon pozdravnih riječi ravnatelja škole Vidovec Predraga Mašića te načelnika Općine Vidovec Brune Hranića, prisutnima se obratio i zamjenik župana Tomislav Paljak koji je naglasio važnost učenja stranih jezika od najranije dobi.

- Danas u moderno doba se granice između država i naroda brišu i nestaju, poslovanje modernih tvrtki takve granice odavno ne priznaju, a jedini način uključivanja u globalnu informacijsku bujicu je komunikacija sa inozemstvom. Posljednja granica koju svatko treba svladati je služenje stranim jezikom. Također, svima je poznato da je njemački jezik jako rasprostranjeni. Svatko tko govori taj jezik može bez problema komunicirati sa oko 100 milijuna europljana na njihovom materinjem jeziku, jer se njemački jezik ne govori samo u Njemačkoj nego i u Austriji, velikom dijelu Švicarske, Lihtenštajnu, Luksemburgu kao i u dijelovima sjeverne Italije, istočne Belgije i istočne Francuske – rekao je zamjenik župana te dodao kako se u županijskim školama velika pažnja posvećuje učenju stranih jezika te informatici, a to je dokaz kako Varaždinska županija prednjači na području obrazovanja.

Inače, organizator natjecanja je Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje.

NAJČITANIJE NOVOSTI