Službeni internet portal Varaždinska županija

Poziv za iskaz interesa zainteresiranim poslodavcima za prijem stranih praktikanata u sklopu Eurodsyssée programa

OBJAVLJENO 26.06.2017.

Varaždinska županija poziva sve zainteresirane poslodavce, potencijalne partnere, da se uključe u suradnju u provedbi Eurodyssée programa Varaždinskoj županiji na način da omoguće mladim ljudima obavljanje prakse.

Varaždinska županija od 2006. godine sudjeluje u  Eurodyssée programu – međuregionalnom programu razmjene mladih u dobi od 18 do 33 godine, koji u periodu od 3 do 7 mjeseci borave u nekoj od regija partnera. Svrha Programa je omogućiti mladim ljudima različitih obrazovnih profila da nauče jezik zemlje domaćina te steknu profesionalno iskustvo. Regija domaćin, u ovom slučaju Varaždinska županija, dužna je pokriti sve troškove koji uključuju: intenzivni jezični tečaj,smještaj i stipendiju. Osim toga, Županija je dužna organizirati i kulturna događanja, te kandidate upoznati s povijesnim i kulturološkim znamenitostima regije i države. Obveze poslodavca su da osigura mentora koji će biti zadužen za uvođenje kandidata/kandidatkinje u posao i praćenje njegova/njezina rada.

2017. godine Program će se u Varaždinskoj županiji provoditi od 1. rujna do 1. prosinca.

Svi zainteresirani poslodavci prijavljuju se putem obrasca. Ispunjeni Obrazac šalje se u Upravni odjel za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Varaždinske županije na e-mail: larisa.krizan@vzz.hr.   Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite na tel. 390 576.

Rok za iskaz interesa je do 3. srpnja 2017., do 12.00 sati. Napominjemo da sam iskaz interesa ne znači da ćete dobiti kandidata/kandidatkinju, s obzirom da sve ovisi o profilu kandidata koji će se prijavljivati i koji zadovolje uvjete nakon intervjua s koordinatorom.  Regije moraju objaviti mogućnosti za praksu koje se nude na njihovu području na službenoj online platformi Eurodyssée programa, a o ishodu će svi poslodavci biti obaviješteni.

Vjerujemo da ćete prepoznati prednosti ovog Programa! Izvorni govornici stranih jezika idealna su prilika za jačanje komunikacijskih vještina vaših zaposlenika, a mnogi od njih već imaju mrežu poslovnih kontakata u matičnim regijama /državama, te mogu pomoći u širenju mreže partnera i potencijalnih novih suradnika.

Postanite i Vi dio Eurodyssée obitelji!

 

Eurodyssée koordinator za Varaždinsku županiju
Larisa Križan Breljak 

NAJČITANIJE NOVOSTI