Službeni internet portal Varaždinska županija

Župan Čačić na proslavi 20. obljetnice KUD-a „Klaruš“ Maruševec

OBJAVLJENO 24.10.2018.

U nedjelju 21. listopada 2018. godine svečano je obilježeno 20 godina rada Kulturno-umjetničkog društva „Klaruš“ Maruševec.

Uz župana Varaždinske županije Radimira Čačića koji je bio u pratnji Renata Podbojca, ravnatelja Doma zdravlja Varaždinske županije, svečanom obilježavanju prisustvovali su i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem sa zamjenikom Mariom Klapšom i predsjednikom Općinskog vijeća Josipom Špoljarom, te predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije Dragutin Koščak, kao i brojni drugi uzvanici i mještani Općine Maruševec. 

Na početku svečanog cjelovečernjeg programa prisutnim uzvanicima i mještanima obratila se predsjednica KUD-a Klaruš Ana Rehvald. U svom obraćanju osvrnula se na protekli period od 20 godina te je istaknula zadovoljstvo proteklim radom, a posebno je ukazala na maruševečku narodnu nošnju i obnovljene jurjevske običaje.

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić čestitao je ovu veliku i važnu obljetnicu, napomenuvši kako se radi o KUD-u koji već duži niz godina predstavlja Varaždinsku županiju na državnim smotrama.

U drugom dijelu programa kojeg je vodio tajnik KUD-a Klaruš Zlatko Peharda, nastupom dramske, tamburaške, pjevačke i folklorne sekcije, predstavile su se sve sekcije KUD-a Klaruš, prezentiran je program kojim će 27. listopada treći put zaredom predstavljati Varaždinsku županiju na Državnom susretu izvornih folklornih skupina Hrvatske u Sisku, te 4. studenog predstavljati Varaždinsku županiju na Državnom susretu tamburaških orkestara i sastava u Dugom selu.

NAJČITANIJE NOVOSTI