Službeni internet portal Varaždinska županija

Radionica „Medijacija: naša i iskustva drugih, prilika za unapređenje odnosa“ u sklopu EU projekta

OBJAVLJENO 22.10.2018.

„Medijacija: naša i iskustva drugih, prilika za unapređenje odnosa“, naziv je radionice koja je održana 11. listopada u Bjelovaru u sklopu projekta „Povećanje efikasnosti  i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“.

Projekt je vrijedan 962.987,25 kuna i financira se bespovratnim europskim sredstvima. Prijavitelj je Bjelovarsko-bilogorska županija, a partneri su Međimurska i Varaždinska županija te Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. Radionicu su vodili Slave Mladenovski, predsjednik Komore medijatora Makedonije i zamjenik predsjednika Udruge medijatora Jugoistočne Europe, te Ljupčo Sotiroski, zamjenik predsjednika Udruge medijatora Jugoistočne Europe.

Gospodarsko-socijalna vijeća triju županija predstavljali su zamjenici župana Josip Grivec iz Međimurske županije, Bojana Hribljan iz Bjelovarsko-bilogorske županije i Robert Vugrin iz Varaždinske županije. 

Sudionici radionice su razmijenili iskustva iz područja medijacije u Republici Hrvatskoj i Makedoniji. Istaknuto je da su komunikacijske vještine izuzetno važne za proces mirenja i postizanje pozitivnog ishoda mirenja. Naglasak na radionici bio je stavljen i na vještine medijatora, položaj stranaka i medijatora u medijaciji te kako postići pozitivan ishod. Uvaženi predavači predstaviti su iskustva medijacije u njihovoj zemlji, sve sa ciljem kako bi predstavnici županijskih gospodarsko-socijalnih vijeća mogli bolje sagledati vlastite pozicije, kao i mjere koje valja poduzeti u budućnosti ukoliko se želi ostvariti razvoj.

Proučavanje primjera dobre prakse, sudionici radionice zaključili su da se potencijali koje mirno  rješavanje  nosi  u  sebi,  u  Hrvatskoj se nažalost koriste daleko ispod zadovoljavajuće razine. Mirenje kao način rješavanja sporova u nešto je većoj mjeri korišteno u kolektivnim radnim sporovima, a manje kod individualnih radnih sporova. No navedeno nije indikacija prihvaćanja od strane korisnika, već posljedica zakonskog nametanja obvezatnog pokušaja mirenja. Pri tome je preventivni potencijal mirenja u kolektivnim radnim sporovima nedovoljno prepoznat, a mirenje se u pravilu koristi samo tamo gdje je socijalni sukob između poslodavaca i sindikata eskalirao do razmjera vjerojatnog štrajka. Zbog svega toga svijest o mirenju kao učinkovitoj i pogodnoj metodi rješavanja radnih sporova, kao i klimu u kojoj će mirenje to zaista postati, tek treba u budućnosti razviti.

Zaključak je sudionika, predstavnika ciljane skupine projekta „Povećanje efikasnosti  i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“ da će radionica pridonijeti ostvarivanju cilja projekta, a to je unapređenje kvalitete, veće učinkovitosti i održivosti socijalnog dijaloga između socijalnih partnera, a stečena će se znanja koristiti u budućnosti kod rješavanja radnih sporova kao poslodavci ili sindikati.

NAJČITANIJE NOVOSTI