Službeni internet portal Varaždinska županija

Župan Čačić čestitao vatrogascima na odličnim rezultatima

OBJAVLJENO 03.08.2017.

U Županijskoj palači u Varaždinu upriličen je prijem za članove DVD-a Novi Marof, DVD-a Biškupec i Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina koje su povodom odličnih rezultata na "Vatrogasnoj olimpijadi" primili župan Varaždinske županije Radimir Čačić i njegov zamjenik Tomislav Paljak.

Naime, u organizaciji Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF) od 9. do 16. srpnja ove godine u austrijskom gradu Villachu održano je XVI. međunarodno natjecanje vatrogasaca i XXI. međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži (popularno zvana "Vatrogasna olimpijada") na kojem su spomenute desetine osvojile odlična mjesta.

Muška B ekipa JVP-a Varaždin osvojila je drugo mjesto u kategoriji profesionalnih postrojbi B kategorije (vatrogasci stariji od 30 godina) i zlatnu medalju, muška B ekipa DVD-a Biškupec 12 mjesto od 32 odjeljenja i srebrnu medalju, dok su članovi muške mladeži DVD-a Novi Marof osvojili 17. mjesto od 41 odjeljenja i srebrnu medalju.

Župan Radimir Čačić tom je prilikom čestitao vatrogascima na postignutim rezultatima kojima su pokazali što je danas vatrogastvo i što će biti sutra.

- Pokazali ste da ste spremni na izazove u budućnosti i uz vas se građani osjećaju sigurno. Sve uspjehe postižete uz vrlo skromna sredstva koja vatrogastvo ima – istaknuo je župan Čačić dodavši kako će pokušati realizirati jedan veliki projekt, koji već načelno ima podršku susjednih županija, a to je regionalni centar za zaštitu i spašavanje.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović zahvalio je županu na prijemu i podsjetio kako je Varaždinska županija jedna od rijetkih županija u RH koja ima čak tri desetina plasirane na vatrogasnu olimpijadu.

- Uspjeh koji često ističemo je vezan uz natjecateljski dio jer danas je važno uvježbavati vatrogasne vještine. Imao odlične rezultate u mladeži i u B kategoriji i nastavljamo natjecateljsku tradiciju u Varaždinu još od 1995. godine od kada nije prošla ni jedna olimpijada bez varaždinskih vatrogasaca – rekao je Vukalović.

Zapovjednik Gradske vatrogasne zajednice i JVP-a Varaždin Ivica Labaš u ime svih darovao je županu Čačiću vatrogasni aparat sa željom da neće biti potrebe da ga koristi.

Podsjetimo, natjecanja vatrogasnih odjeljenja poseban su segment rada vatrogasnih organizacija u kojima uz borbeni duh natjecatelja i želju za pobjedom poseban naglasak zaslužuje stjecanje vještine odnosno rutine u korištenju vatrogasne opreme, ali i razmjena iskustva među zaljubljenicima u ovaj human životni poziv.