Službeni internet portal Varaždinska županija

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić na Danu Općine Sveti Ilija

OBJAVLJENO 20.07.2017.

Općina Sveti Ilija obilježava svoje dane. Središnja svečanost, svečana sjednica Općinskog vijeća, održana je jučer u Pastoralnome centru u Sv. Iliji.

Svečanoj sjednici prisustvovao je veliki broj gostiju; ministrica znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Blaženka Divjak, saborski zastupnik Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, njegov zamjenik Tomislav Paljak te veliki broj gradonačelnika i načelnika gradova i općina s područja Županije.

Nakon uvodnih riječi načelnika Općine Sveti Ilija Marina Bosilja, okupljenima se obratio i župan Čačić čestitavši svim mještanima njihov dan.

Čačić se osvrnuo na aktualnu problematiku koja je važna za funkcioniranje Županije posebno dotaknuvši JPP i promjenu načina indeksacije razvijenosti jedinica lokalne samouprave koja u ovom obliku zakida općine i gradove u Varaždinskoj županiji. S obzirom da Vlada ne ispunjava svoje obaveze u povratu sredstava za JPP, župan Čačić najavio je još jači pritisak na samu Vladu.

Prema dogovoru na radnom sastanku održanom u Županiji,  Općini Sv. Ilija neophodna je nova osnovna škola, te su župan i načelnik razgovarali o izgradnji iste. Župan Čačić pozvao je sve načelnike i gradonačelnike na zajednički nastup bez obzira na stranačke boje prema Vladi RH.