Službeni internet portal Varaždinska županija

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević u posjetu Varaždinskoj županiji

OBJAVLJENO 01.08.2017.

Varaždinsku je županiju posjetio potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar obrane Damir Krstičević. U Županijskoj palači održao je sastanak sa županom Radimirom Čačićem i zamjenikom gradonačelnika Zlatanom Avarom. Na sastanku su uz župana Varaždinke županije bili prisutni i saborski zastupnici Anđelko Stričak i Josip Križanić, zamjenik župana Tomislav Paljak i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević. Uz potpredsjednika Krstičevića sastanku su još prisustvovali i načelnik GS OS RH Mirko Šundov, državni tajnik MO Zdravko Jakop, zapovjednik HKoV-a Mate Ostović, posebni savjetnik MO Božo Kožul i načelnik Sektora za vojnu infrastrukturu Ivan Raos.

Župan Radimir Čačić nakon sastanka istaknuo je kako je počašćen dolaskom ministra Damira Krstičevića i njegovih suradnika u Varaždin.
– Time se ukazuje čast i jednu vrstu posebnog poštovanja našim Pumama i svim drugim postrojbama koje su sudjelovale u Domovinskom ratu. Svi znamo da je cijela ova regija dala doprinos na koji svi možemo biti ponosni. Na tragu toga, a to je znakovito, profesionalna bojna Puma iz Našica dolazi u Varaždin. Riječ je o dvjestotinjak ljudi među kojima je mnogo visokoobrazovanih, a donja obrazovna granica je srednja stručna sprema. Oni putuju svakodnevno prema Našicama i Petrinji, a uskoro za to više neće biti potrebe. Tri su aspekta – sigurnosni, gospodarski i socijalni i moramo ih posebno naglasiti kao pozitivne elemente u ovoj temi o povratku Puma u vojarnu u Optujskoj – istaknuo je župan dodavši kako su bivši vojni objekti odavno trebali biti predani na upravljanje lokalnoj i regionalnoj samoupravi.
– Dobra volja, pozitivan odnos i razumijevanje Ministarstva obrane su pretpostavka realizacije ovog projekta i na tome im zahvaljujem. Varaždinska će županija učiniti sve što je potrebno, u svakom segmentu – obećao je Čačić.

Danas smo imali odličan sastanak vezan upravo uz pripremu dolaska hrvatske vojske u Varaždin. Želim svakako još jednom odati priznanje cijeloj sjeverozapadnoj Hrvatskoj – vi znate da u ovom tjednu mi slavimo Oluju, slavimo pobjedu, mir, slobodu, europsku perspektivu Hrvatske, a toga ne bi bilo bez hrvatskih branitelja, ogromne žrtve branitelja za današnji mir i slobodu. U Varaždin sam danas došao i s ciljem pokloniti se 7. gardijskoj brigadi., naglasio je ministar.

Nakon sastanka, delegacija je obišla vojarnu „Ivan V. Drašković“ u Optujskoj ulici u Varaždinu te su zajedno položili vijence kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima Varaždinske županije  na Gradskom groblju u Varaždinu.