Službeni internet portal Varaždinska županija

Održana druga sjednica Savjeta za socijalnu skrb Varaždinske županije

OBJAVLJENO 23.07.2018.

U Županijskoj palači u Varaždinu danas je održana druga sjednica Savjeta za socijalnu skrb Varaždinske županije na kojoj je raspravljena jedna tema pod nazivom „Starije osobe u sustavu socijalne skrbi“ koju je iznijela predsjednica Savjeta Vesna Vidović Oreški.

Prisutne članove Savjeta uvodno je pozdravio i zamjenik župana Robert Vugrin koji je istaknuo kako su članovi Savjeta dokazani stručnjaci u svom području što treba maksimalno iskoristiti, a Županija je će dati svoj doprinos da se olakša život osobama u sustavu socijalne skrbi.
- Cilj je da se usredotočimo na županijsku razinu socijalne skrbi i predložimo provedbu mjera i aktivnosti za poticanje razvoja sustava socijalne skrbi, novih oblika pomoći i usluga socijalne uključenosti i podrške – zaključio je zamjenik župana Vugrin.

Na sjednici su članovi raspravili o problemima koji postoje u području socijalnih usluga te pohvalili projekt „Zaželi“ kojeg je predstavio ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac. Navedenim projektom će kroz nematerijalnu pomoć biti obuhvaćeno novih 145 korisnika diljem županije, a istovremeno će se zaposliti određeni broj žena gerontodomaćica što je dvostruka vrijednost projekta.

Predstojnica HZZ-a, Regionalnog ureda Varaždin Branka Šaško istaknula je pozitivan primjer kako poslodavci sve više zapošljavaju starije osobe kao i osobe s invaliditetom, dok je ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije naveo kako im je prihvaćen projekt vezan za osiguravanje hrane za siromaše vrijedan oko 2 milijuna kuna.

Na kraju sjednice članovi Savjeta zaključili su kako se na svim područjima socijalne skrbi u Varaždinskoj županiji jako puno radi te da će se i dalje predlagati mjere i aktivnosti u svrhu poboljšanja kvalitete života najosjetljivijih skupina.

NAJČITANIJE NOVOSTI