Službeni internet portal Varaždinska županija

Predstavljen 9. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra

OBJAVLJENO 23.01.2018.

Od 23. veljače do 4. ožujka u Varaždinu i Varaždinskoj županiji održavat će se 9. Tjedan smijeha u organizaciji Kerekesh Tetara. Ovu manifestaciju danas su najavili Jan i Ljubomir Kerekeš, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, privremena pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Draženka Dević i direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth. 

– Među više od 40 izvedbi predstava u Varaždinu i Varaždinskoj županiji očekuje nas jubilarna 1250. izvedba predstave „Dimnjačar“, koja je ujedno i najviše izvođenija predstava u Hrvatskoj.  Najveća predstava otvara festival – „Talijanski slamnati šešir“ kazališta Komedija iz Zagreba, višestruko nagrađivana predstava „Amateri“ Kazališta KNAP zatvara festival, najavio je Jan Kerekeš na današnjem predstavljanju festivala.

– Varaždinska županija snažno podupire i Tjedan smijeha i rad Kerekesh Teatra u cjelini. Tjedan smijeha je u cijeloj Hrvatskoj najprepoznatljiviji kazališni festival, a Kerekesh Teatar jedan je od brendova i Grada i Županije. Želimo proširiti smijeh diljem cijele županije, pozitivnu energiju u sve gradove županije, a predsjedanje savezom Alpe-Adria predstaviti se Hrvatima u zemljama članicama saveza i na tragu te ideje uskoro ćemo održati i zajednički sastanak za predstavljanje projekata Savezu.– rekla je posebna savjetnica varaždinskog župana Natalija Martinčević.

Da je Kerekesh Teatar varaždinski brend potvrdila je direktorica gradske Turističke zajednice Jelena Toth i najavila da će se ovogodišnje predstave Kerekesh teatra izvoditi na pozornici vile Bedeković. Svoju podršku u ime Grada Varaždina dala je i Draženka Dević, napomenuvši kako će Grad Varaždin i dalje financijski pomagati Kerekešima.  

U sklopu festivala bit će održana i 2. međunarodna izložba karikatura „Smijeh nije grijeh“.

NAJČITANIJE NOVOSTI