Službeni internet portal Varaždinska županija

Svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK- Županijske komore Varaždin

OBJAVLJENO 09.02.2018.

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK- Županijske komore Varaždin, jučer, 8. veljače  uručena su priznanja uspješnim gospodarstvenicima, odnosno Plakete Zlatna kuna najuspješnijem malom, srednjem i velikom trgovačkom društvu iz Varaždinske županije za 2016. godinu.

Dragutin Gložinić, predsjednik Županijske komore Varaždin istaknuo je kako je ponosan na varaždinske gospodarstvenike i tradiciju ulaganja u gospodarstvo koji uvijek urode plodom.
Kod nas se je tradicija, koja postoji već dugi niz godina pa čak i stoljeća u proizvodnji, pretočila u industrijsku proizvodnju i to daje žilavost, usprkos svim nedaćama još se uvijek dobro radi. Gložinić je dodao da je Varaždinska županija, osim Zagreba koji je priča za sebe, prva po izvozu, kad je riječ o firmama.
- Od ukupne 24 milijarde, koliko približno imamo prometa, gotovo 9 milijarda imamo izvoza, što je najviše u Hrvatskoj, oko 38 posto. Država mora ići prema poreznom rasterećenju gospodarstva, a lokalna samouprava pokušati stvarati klimu i infrastrukturu da zadrži ljude, posebice da mlade ljude i obitelji zadrži na svom području kroz razne pogodnosti.

Prisutnima se u ime Varaždinske županije obratila i posebna savjetnica varaždinskog župana Natalija Martinčević koja je čestitala nagrađenima i istaknula kako je naše gospodarstvo snaga i pokretač cijelog procesa investicija u Županiji.

- Varaždinska županija još će snažnije poticati razvoj gospodarstva i nova ulaganja, a priliku u tome svakako vidimo i kroz projekte koje apliciramo na fondove EU.  Moram istaknuti kako smo od dolaska na vlast pokrenuli projekte u vrijednosti više od milijardu kuna, a u sve projekte koje možemo uključiti ćemo naše poduzetnike, obrtnike i gospodarstvenike. Varaždinska županija ima dobru suradnju s gospodarskom komorom kao i neke zajedničke projekte koje smo pokrenuli , a biti će ih vjerujem i još više.

Za najuspješnije malo trgovačko društvo plaketu je dobila tvrtka Inoxmont – VS iz Sigetca Ludbreškog, a za srednje trgovačko društvo varaždinska Kostwein – proizvodnja strojeva. Firma Mobilisis iz Jalkovca dobila je Zlatnu kunu za inovaciju, a Luka Predragović, dugogodišnji djelatnik HEP-a, za životno djelo.

NAJČITANIJE NOVOSTI