Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik župana Paljak na 33. seoskim igrama u Salinovcu

OBJAVLJENO 06.08.2017.

Pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Grada Ivanca održane su 33. seoske igre starih sportova u Salinovcu koje je i ove godine organiziralo Društvo za športsku rekreaciju Salinovec. Uz domaćine na igrama je sudjelovalo još pet ekipa i to Gornji Bogićevci iz Brodsko-posavske županije, Stažnjevec, Prigorec, Lančić-Knapić te Lepoglavska Ves.

Otvorenju 33. po redu seoskih igara prisustvovali su saborska zastupnica Marija Puh, zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca Branko Putarek, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca Josip Šimunek te županijska vijećnica Katica Levanić.

Prilikom otvaranja igara zamjenik župana Tomislav Paljak poželio je svim ekipama puno uspjeha.

- Salinovec i njegovo Društvo za športsku rekreaciju začetnici su seoskih igara i svojevrsni rasadnik ovakve vrste sportske rekreacije, a uspjesi što ih domaćini na tom polju ostvaruju na sličnim festivalima i manifestacijama diljem Hrvatske jamče dobru budućnost sportske rekreacije u Salinovcu, kao i očuvanje starih običaja – istaknuo je zamjenik župana Paljak.

Natjecalo se u disciplinama skok u dalj s mjesta, hodanje na štakama, sastavljanje pluga, potezanje štapa, penjanje na stup, nošenje košare na glavi, trčanje u vreći, vožnja živih tačaka, bikovanje, bacanje kamena s ramena, potezanje užeta za žene i muškarce.

U posebnoj disciplini ogledali su se i „muzikanti  seoskih igara“ koji su glazbenim nastupima svojim ekipama također donosili važne bodove.

Prvo mjesto na ovogodišnjim igrama osvojili su domaćini, drugo Stažnjevec, a treće ekipa Lančić – Knapić, a slijede ekipe Lepoglavske Vesi, Prigorca te Gornjih Bogićevaca.