Službeni internet portal Varaždinska županija

Župan Čačić: Zbog lažnog pripisivanja zasluga za isplatu EU novca, britanski premijer je tužen i osuđen

OBJAVLJENO 09.10.2019.

U javnoj raspravi između ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Predraga Štromara i načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca o financiranju projekata na području Općine Vinica, odnosno Varaždinske županije, načelnik Kostanjevac je potpuno u pravu. Ministar Štromar, naime, ponovno javno iznosi netočne podatke da je „njegovo Ministarstvo“ za EU projekte koji se provode na području Općine Vinica „dodijelilo više od 4,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava“.

U dijelu koji se odnosi na financiranje energetske obnove školskih zgrada u Varaždinskoj županiji, dajemo sljedeću izjavu župana Radimira Čačića:

„Ponovno naglašavam da Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja na čijem čelu je Predrag Štromar nije dalo nijednu lipu za 22 projekta energetske obnove školskih zgrada koji se provode u Varaždinskoj županiji, pa tako ni za obnovu Srednje škole Arboretum Opeka te Područne škole Gornje Ladanje. Zbog lažnog pripisivanja zasluga za isplatu europskog novca, u Velikoj Britaniji je sadašnji premijer Boris Johnson tužen i osuđen. Stoga molimo gospodina Štromara da nas ne tjera na takav potez.

Energetska obnova škola financira se europskim i županijskim novcem, a dio županijskih sredstva je vraćen putem Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.“

NAJČITANIJE NOVOSTI