Službeni internet portal Varaždinska županija

Aktualno stanje oko koronavirusa u Varaždinskoj županiji, 6.4. do 12.00 sati

OBJAVLJENO 06.04.2020.

Od posljednjeg priopćenja  poslanog jučer (nedjelja, 5.4.) oko 18 sati nismo zabilježili ni jedan novi slučaj oboljenja koronavirusom. Tako ukupan broj oboljelih sada iznosi 30, ozdravilo je ukupno njih 7, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 22 osobe koje su trenutno općeg dobrog stanja.

Posljednja oboljela osoba je radi težih simptoma prebačena na liječenje u Kliniku za infektivne bolesti „Dr.Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

Vezano za oboljele osobe za koje smo tijekom jučerašnjeg dana zaprimili potvrde o zarazi koronavirusom još uvijek je u tijeku mapiranje kontakata od strane epidemiologa.

- S obzirom da smo jučer prvi puta zaprimili oboljele s lokalnom transmisijom bolesti bez definiranog izvora zaraze, vjerujem da je svima jasno koliko je i više nego prije važno striktno se pridržavati svih uputa i preporuka koje svakodnevno čujete.– rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 485 osoba, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 1825 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI