Službeni internet portal Varaždinska županija

Bogatim programom predstavila se Općina Sveti Ilija, danas u Bučograd stiže Općina Vidovec

OBJAVLJENO 29.08.2019.

U Bučogradu se jučer, 28. kolovoza, predstavila Općina Sveti Ilija. U atriju Županijske palače izveli su bogati kulturno-zabavni program te predstavili proizvode i aktivnosti svojih udruga.

- U našoj Općini nema puno obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, ali imamo mnoštvo udruga. Predstavili su se Udruga vinogradara, Udruga žena Doljan, KUD Beletinec, Župni zbor, kao i osnovne škole Sveti Ilija i Beletinec. Veliki broj talentiranih ljudi u Bučogradu je predstavio vrijedne stvari koje su izradili svojim rukama – rekao je načelnik Općine Sveti Ilija Marin Bosilj, kojem se u Bučogradu pridužio i zamjenik načelnika Dean Hrastić. 

Nastupili su: Brigita Kitner, Trio Wise - Andrea Nikolić, Ivana Nikolić, Ana Perčević, Župni zbor Župe svetog Ilije Proroka, KUD Beletinec, OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija, Štef s biciklinom i tamburaški sastav KUD-a Beletinec. Priredili su izložbu „Čuvajmo tradiciju naših predaka“, a svoje proizvode izložili su Udruga vinogradara i voćara „Grozdek“ - OPG Mikić, OPG Kobal, OPG Kitner, Udruga žena Općine Sveti Ilija – selo Doljan, OŠ „Vladimir Nazor“  – zadruga „Ilek“, OŠ „Beletinec“ – zadruga „Beletinček“ i Domaća radinost „Kiki art“.

Manifestacija Bučograd nastavlja se danas, 29. kolovoza, kada će se u atriju Županijske palače predstaviti Općina Vidovec.

Nastupit će tamburaši, dječja skupina i starija grupa KUD-a Vidovec, Mješoviti zbor sv. Antuna Padovanskog iz Tužnog, Ivan Novak na harmonici, Udruga za promicanje aktivnog i zdravog života „ELI“ te Udruga žena Općine Vidovec. Prezentirat će gaženje i ribanje zelja, a u organizaciji Udruge proizvođača povrća i voća Zeljari i KUD-a Vidovec izvedeno će biti „Zelje na veselje“.

Svoje proizvode izložit će Udruga vinogradara i voćara sv. Antun Tužno, PPP Cafuk i Udruga proizvođača povrća i voća Zeljari, PZ Varaždinsko povrće, OPG Kolenko, OPG Krklec, Udruga žena Općine Vidovec i obrt Goga Gluten Free.

Posjetitelji će moći uživati i u autohtonoj gastronomiji vidovečkog kraja temeljenoj na Varaždinskom zelju i bučinom ulju.

NAJČITANIJE NOVOSTI