Službeni internet portal Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji četiri nova slučaja zaraze koronavirusom

OBJAVLJENO 09.09.2020.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su 4 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Dva nova slučaja, za sada asimptomatska, povezana su sa svadbom koja je održana 05. rujna u Varaždinu. Iz te svadbe trenutno imamo evidentirano pet pozitivnih slučajeva, a 53 osobe s područja Varaždinske županije nalaze se u mjeri samoizolacije.

Druga dva nova slučaja uvezena su iz inozemstva i to jedan iz Engleske, a jedan iz Češke. U oba slučaja radi se o mlađim osobama, koje se liječe kod kuće.

Pozitivna činjenica je da u istom razdoblju imamo 12 novih osoba koje su se oporavile, te da je većini osoba povezanih sa svadbom od 15. kolovoza istekla mjera samoizolacije čime zapravo i prestaje potreba za posebno naglašenim epidemiološkim mjerama u viničko-cestičkom području. U mjeri samoizolacije na području Varaždinske županije trenutno se nalazi 166 osoba.

Broj aktivnih slučajeva pao je na 57, no broj hospitaliziranih je ostao nepromijenjen.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalazi osam osoba, od čega je jedna osoba strani državljanin, dok se jedna dodatna osoba još uvijek liječi u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji registrirano je 179 slučajeva zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji nam se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

U posljednjih mjesec dana testirano je ukupno 3.777 uzoraka, a detektirano 111 osoba pozitivnih na COVID-19 što nam daje pojavnost virusa od 2,9% u testiranim uzorcima.

NAJČITANIJE NOVOSTI