Službeni internet portal Varaždinska županija

Projekt „Together4Cohesion: Let's rEUnite!“ - promocija europske kohezijske politike

OBJAVLJENO 27.07.2020.

Varaždinska županija jedna je od projektnih regija i jedina hrvatska županija uključena u projekt promoviranja kohezijske politike Europske unije. Projekt „Together for Cohesion: Let's rEUnite!“ provodi se u suradnji sa Skupštinskom europskih regija (SER), koja je vodeći partner projekta, a ostale uključene regije su Trento (Italija), Alba i Timis (Rumunjska), Catalunya (Španjolska)  i Csongrad (HU).

Cilj projekta je promocija kohezijske politike, programa i projekata Europske unije, koji svakodnevno utječu na živote građana, primjerice od poboljšanja pristupa zdravstvenim uslugama, jačanju poduzetništva, razvoju novih kurikuluma u školama, pa do velikih infrastrukturnih projekata ili projekata energetske učinkovitosti.

Varaždinska županija organizirala je tri lokalna događaja: Svečani bal kao mjesto diplomatskih, gospodarskih i kulturnih susreta, koji je održan u razdoblju predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU; međunarodnu konferenciju o ESI fondovima nakon 2020. i međunarodnu konferenciju o obrazovanju za poduzetništvo. Osim ova tri događaja, održani su i webinari na temu „Kako komunicirati o projektima financiranim iz Kohezije“.

Sudjelovanjem u ovoj velikoj komunikacijskoj kampanji, Varaždinska županija jasno je iskazala projektno opredjeljenje te ojačala svijest javnosti o važnosti programa, projekata i usluga financiranih sredstvima europskih fondova, a čija se provedba idealno poklopila s predsjedanjem Republike Hrvatske Vijećem Europske unije.

Provedba projekta traje do 1.travnja 2019. do 1. kolovoza 2020. godine.

U sklopu projekta medijski partner iz Madžarske pripremio je video-intervju s direktoricom VOP portala Varaždin, Ivanom Ipšom  i video-prilog o završnom webinaru s primjerima najboljih praksi o  modelima komunikacije o Kohezijskoj politici, nastalim na temelju rezultata provedbe Projekta.

Intervju s direktoricom VOP portala Varaždin Ivanom Ipša možete pogledati ovdje:

Zaključke o komuniciranju o Kohezijskoj politici možete progledati na sljedećem linku:

NAJČITANIJE NOVOSTI