Službeni internet portal Varaždinska županija

Studentima i učenicima dodijeljene stipendije

OBJAVLJENO 27.12.2018.

Danas su na prigodnoj  svečanosti u Županijskoj palači uručeni ugovori o stipendiranju učenicima i studentima koji su dobili stipendije Varaždinske županije u ovoj školskoj, odnosno akademskoj godini.

Tako je ukupno  68-ero učenika i studenata dobilo ugovore pa će tako će uz prijašnje stipendiste Varaždinska županija u ovoj godini stipendirati ukupno 145 studenata i učenika. Svečanosti su uz učenike i studente te njihove roditelje prisustvovali i župan Radimir Čačić, njegov zamjenik Tomislav Paljak te članovi Povjerenstva za dodjelu stipendija. Župan Čačić je izrazio zadovoljstvo  ulaganjem Županije u područje obrazovanja.

- Županijske stipendije iznose 700 kuna, ali se isplaćuju svih 12 mjeseci u godini, kontinuirano, i jednom kad ih dobijete, ako ste redovni student, dobivat ćete ih do kraja studiranja. Državne stipendije iznose 1200 kuna, ali se isplaćuju 10 mjeseci na godišnjoj razini i onda se ponavlja cijeli proces. Smatramo da je ovo naše rješenje kvalitetnije, da donosi socijalnu stabilnost. Pristupi su različiti, ali treba naglasiti da je sustav razvijen i da dobro i u velikom postotku pokriva potrebe naših studenata – istaknuo je župan Čačić te dodao da je stipendiranje jedna od mjera kojom se nastoji povećati postotak visokoobrazovanih ljudi u Varaždinskoj županiji.

- Moram iskreno reći kako smo udvostručili broj studenata na fakultetima, u odnosu na ono razdoblje kad sam prvi put obnašao dužnost župana i ovog smo trenutka na visokoj europskoj razini i tako to treba i biti. Sad nam još treba onaj fini tuning, još treba obrazovanje što više vezati uz potrebe gospodarstva, počevši već od srednje škole, a posebno treba voditi računa o našim deficitarnim zanimanjima i to ne samo u gospodarstvu, već i, primjerice, na svim razinama u zdravstvu. Na tome ćemo inzistirati – poručio je župan Čačić okupljenima.

NAJČITANIJE NOVOSTI